maanantai 16. marraskuuta 2015

Metsää ja mökkeilyä

Työn vastapainona viikonloput ovat menneet metsässä, millon Armin, millon ajureiden kanssa..Lokakuun 17. samoilin yhteensä 7 tuntia Hyrynsalmella Armin kanssa. Ainut lintu oli kaukaa puusta pois päin lähtevä ukkoteeri. Kyllä siellä hajuja oli, mutta Leidille en saanu kohistettavaa..Viimenen mehtuupäivä  meitä oli kolme pyssyn kanssa pojan mehtäpalstalla. Armi kovasti haki, vettä tuli kiitettävästi, mutta lintuja ei nähty..

Marraskuun ekana sunnuntaina Kaiku ajoi pupun minun "syliin" ohi ammuttavaksi..Aatu ja Kaiku ovat päässeet vuorotellen mukaan mökille pupujahtiin..Molemmilta meni jänis kauempana olevan naapurin mökin alle piiloon..Viimeksi eilen. Kovasti Aatu yritti etsiä uutta ajettavaa, mutta ei saanu ylös. Ei ole runsaslukunen kanta kotona eikä mökillä, näköjään.

Armin kanssa reenattiin, mutta ei nähty lintuja. Haku ja tottelevaisuus ovat kyllä kohillaan. Muutamia hyviä seisontoja kuitenkin saatu loppu syksystä-saalista ei..
Reenataan ja toivotaan, että ensi vuonna poikueet meidän samoilualueilla onnistuvat paremmin..

Armin pennuille kuuluu hyvää. Pentukoulu hyvällä mallilla jokaisella..Pennut ovat rohkeita, kuuntelevaisia, oppivaisia ja hieman ilkikurisiakin..

Laitan kuvia omaan sivuunsa kunhan pääsen toviksi istumaan koneen ääreen. Tahtoo työ viedä viikolla kaiken ajan ja viikonlopuksi kiire mökille touhuamaan. Rankasavotta saatiin nyt viikonloppuna loppuun. Talvella sitten jatko, ajaminen ja pilkkominen..Mökillä rentoutuu ihme kyllä vaikka jo aamu hämärissä ajurin kanssa mehtään, päivemmällä Armin. No, pääseehän se Larakin juoksemaan. Kyllä se totteleekin joskus. Hiukan hankalaa, kun ei tiedä minne menee ja mistä sitten tulee..Pillitys ja huutelu ei paljo auta. Mutta onhan se sellanen isännän kainaloinen. Hyvä niin. Perheen koirajäsen siinä kuin muutkin. Ja oppii se nämä mehtähommat kuhan kypsempään ikään pääsee..Ootellessa juostaan pohjakuntoa :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti