torstai 24. syyskuuta 2015

Metsään mieleni tekevi

Pääsin Aatun kanssa käymään metsässä viime sunnuntaina. Koira sai hyvin jäniksen ajuun, mutta pupu turvautui juurakkokasojen suomiin piiloihin, siihenpä se aju siltä erää loppui. Teuvon kanssa paistoimme makkaraa nautimme syksyisestä metsästä. Olishan se ollut mukava saaha kaato, mutta tulevana viikonloppuna Aatu pääsee Hyrynsalmelle. Jospa Teuvo saisi Aatullekkin jäniksen, saivathan he Kaikun kanssa toissa viikonloppuna saalista kotiin tuomiseksi.

Tänä aamuna otin hiljaa esille liivit, Leidin ja panosvyön. Eipä tarvinnut Armia valistaa mitä seuraavaksi tapahtuu..Oli pakko päästä käyttämään koiraa työmaalla, niin on monesti katsellut liivejä ja minua toivoen eikö mitenkään voitas käydä pikku lenkki heittämässä. Puoltoista tuntia samoiltiin metsässä ja suolla. Koira oli onnensa kukkuloilla. Tissit ei tuntunu menoa haittaavan. Yhtään naarmua en löytänyt pestessäni koiraa. Liivin alus oli kyllä täynnä turvetta ym, minulla yhtä paljon hirvikärpäsiä :-)  Ei ne minua haittaa, kun eivät pure.

Pennut tänään 6 viikkoa. Saavat illalla vieraakseen kylän lapset. Siinä sitä häppeninkiä kerrakseen. Olen järjestänyt pennuille kaikenlaista äksöniä. Eilen kävimme ulkoilemassa sateessa, eipä tuo menoa hidastanut.

                                        Rakas Aatu.
           
                                           Tuo katse, Kiitos kun toit suolle!
                                           Riekkumisen ja syönnin jälkeen sammuivat kuin saunalyhdyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti