tiistai 25. elokuuta 2015

Syksy jo ajatuksissa

Niin lähtivät nuoret koirineen sorsastuslomalta. Talo hiljeni-melkein. Peppi ja Lara pitävät kyllä huolen, että mekkalaa riittää. Kovin pentuhuone kiinnostaisi näitä murkkuja.
Pennuilla alkavat silmät avautumaan pikku hiljaa. Pian koittaa aika, jolloin pentulaatikon väliseinä otetaan pois ja tilaa tulee enempi..Reetalla isompana koirana 100x120 laatikko oli sopiva.
Ei voi kuin ihailla, miten koiraemo hellästi hoitaa lapsiaan. Pitää puhtaana ja varoo polkemasta, kun lähtee liikkeelle ja asettuessaan taas imettämään. Turvareunat ovat kyllä tarpeelliset. Aina joku mönkii selän taakse..

Luin ilolla uudet metsästysajat. No täällä meillä Kiuruvedellä metso on kokonaan rauhotettu, mutta saahan sillä reenata..Teeren metsästysaikaa lyhennetty. Mutta Hyrynsalmella saa mettoaki metästää ja metsästysaikaa pitempää kuin täällä kotona...Minulla ja miehelläni on jänikselle kausiluvat sinne..Vielä, sattuneista syistä ei ajurit ole päässeet metsään, helteinen kelikinhän tuo on.
 Siinäpä se aika rattosasti menee, kun ajurit ajaa jänistä ja vuoroin Armin kanssa reenataan.Teuvo reenaa omansa :-)  Aika pysähtyy, kun istuu nuotiolla ja kuuntelee koiran ajoa. Isännän kanssa siinä tulee juteltua syvällisiäkin-se yhteyden tuntu! Pitää jollekkin/joillekkin lokakuun viikonlopulle ottaa lintuluvat mettähallituksen maille. Pojan palstalla saahaan metsätää paikallisen metsästysseuran luvalla. Odotan, kun pääsee käytännössä testaamaan Ladyn :-)  Armi keskittynyt vauvanhoitoon, mutta piti nähä kaikki saaliit, mitä järveltä toivat. On me pissalenkillä tehty seisonta-avansseja ihan vaan Armin mieliksi.. Kun hän seisoo ja napittaa välillä silmiin, et anna ny se lupa nostoon-kuka sitä voi vastustaa. Pieniä ja isompia lintusia. Helppoo, kun koira pysähtyy heti linnun siivittäessä. Sellasta mukavaa
 virikettä ja lihaksille työtä..Pieniä lenkkejä monta kertaa päivässä, palautuminen synnytyksestä nopeampaa ja lihakset saa työtä.
             Se tuo mummu vaihtaa meille aluset innossaan monesti päivään. Mikäpä tässä köllötellessä.
                      Armi tarkkailee, niin mitä. Nukkumista vai kenties onko tarvetta putsata.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti