tiistai 27. helmikuuta 2024

Ultra

Eka saalis kyyhkyalotuksessa,Hilda 11k.
Kiinni, että sain keskittyä kyttäämiseen. 
Sorsan aloituksessa niinikään 11k.Yhden tavin pääsi noutamaan.
                                           Lapset pitävät tyynyinään koiria.
 

Hildan kanssa käytiin eilen ultrassa. Kantavana näkyy olevan.

Innokkain pennun varaaja oli seuraamassa Hildan metsäkoetta viime elokuussa ja peltokoetta lokakuussa. Ensimmäistä seisojaa hankkimassa. Minun tehtäväni kasvattajana on olla tukena kaikissa vaiheissa, pennusta aikuisuuteen jopa vanhuuteen saakka. Mikäpä siinä, minulla on sitä kantapään kautta opittua tietoa runsaasti.

Kaikenlaisia oppaita on niin netti-kuin kirjaversioina. Niistä pitää poimia omalle koiralle sopivat koulutusohjeet. Oppaat eivät ole se ehdoton toimintamalli. Täytyy osata lukea omaa koiraa, että poimii juuri meille käypäset koulutusohjeet.

Minulle kasvattaja antoi Hildaa ottaessani yhden neuvon:"Tottelevaisuuden osaat opettaa, koira hoitaa lopun". Hyvä neuvo, mutta ei ehkä satasella onnistunut. No, kukapa haluaisikaan itselleen mehtuukaverin, joka toimii kuin "robotti nappia painamalla". Koira menee vaistojensa varassa. Koskaan koira ei tee ilkeyttään virheitä, silloin saa ohjaaja katsella peiliin. 

Olenkin oppinut ja neuvonut, että tottelevaisuus kuntoon, sitten vasta metsään. En ole pitänyt koskaan liinaa koiralla. Pysähtymistä on reenattu tarpeeksi Heti alku ajoista saakka.

Nuoren koiran kanssa ei pidä jatkaa metriäkään, kun tilanne kuumuu. Silloin voi vaikka lähteä kotiin tai pitää kunnon tauon. Sain tämänkin oppia selkäpiitä pitkin..Malttia siis.

Nyt elellään päivä kerrallaan massua kasvatellen. Ulkoillaan paljon, saa Hilda juosta vapaana niin pitkään kuin se tuntuu mielekkäälle. Terveydestä, ravinnosta pidetään hyvä huoli, että mamma voi mahdollisimman hyvin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti